top of page
תמונת הסופר/תLior Mashiach

איזה ציוד חובה במטבח? פרק 2 - כלי בסיס:

כמו שכבר הבנתם, יש הרבה כלים חשובים במטבח. אם תשאלו אותי, לאט לאט, נכון להחזיק בכולם.

אבל כמו בכל דבר בחיים, גם כשמדובר באבזור המטבח, יש חשיבות לתיעדוף נכון.

בפרק הקודם, התמקדתי במכשירים חשמליים חשובים במטבח, כאלה שבשלב מסוים נכון שיהיו בכל מטבח שמבשלים ואופים בו. כפי שציינתי, הם ההוצאות הגדולות באמת. עכשיו, אפשר להתחיל ולכייף עם זה.

היום אתמקד בכלי בסיס שלדעתי כל אופה, בשלן ואדם שאוהב להכנס למטבח צריך שיהיו לו.


1. סכין טובה:

אני יודעת שלא כולנו שפים. אני במקרה כן, אבל אני שף קונדיטורית. לכן, אוסף הכפיות שלי כנראה גדול מאוסף הסכינים. עם זאת, לכל אחד צריכה להיות לפחות סכין אחת טובה, חדה, ומתוחזקת. סכין אגב, לא קונים באיקאה או באינטרנט. סכין צריך לקנות בעצמנו, ללכת לחנות המתמחה בסכינים כמו לובלינסקי בתל אביב, להחזיק סכינים שונות, להרגיש את הכובד, את האחיזה. לדוגמה, ידעתם שיש סכינים הנוחות יותר לנשים, וסכינים אחרות הנוחות יותר לגברים? זה הגיוני סך הכל, כי אנחנו בנויים אחרת. זו יכולה להיות סכין שף, או סכין סנטוקו, אבל שתהיה סכין אחת טובה, לאו דווקא יקרה מאוד מאוד, שתלווה אתכם במשך שנים במטבח.



2. שטול:

בתרגום חופשי מאנגלית - steel, שזה בעצם מוט מתכת איתו אנו משחיזים סכינים. ההשחזה הכי טובה והכי משמעותית לסכין, נעשית עם אבן. אבל אבן זה משהו שבאמת כל שף מחזיק, ובשלן ביתי יכול להסתדר יפה מאוד עם שטול, ואם צריך, מידי פעם, ללכת להשחיז סכין או סכינים אצל בעל מקצוע.

בעולם אידיאלי, יש להשתמש בשטול לפני או אחרי כל שימוש בסכין. אם תשחיזו בשטול כל יום, זה יהיה נפלא. אם תשחיזו אחת לשבוע, כנראה שאהיה עדיין מרוצה כי הכי הכי חשוב, זה לשמור על הסכין שלכם חדה ומתוחזקת. זכרו, סכין חדה, היא סכין בטוחה. סכין קהה, יכולה לגרום לתאונות.

לא בטוחים כיצד לתחזק את הסכין שלכם או להשתמש בשטול? קודם כל, התייעצו בחנות בה אתם רוכשים את השניים. עדיין לא בטוחים? ביוטיוב תוכלו למצוא מגוון הסברים מאוד מפורטים.



3. קלף מתכת לעבודה עם בצק:

אפשר למצוא בכל החנויות המתמחות באפייה ובישול. אני אוהבת קלף מתכת עם גימור עץ, אבל יש גם כאלה עם גימור פלסטיק ורובם מצוינים. זה אחד הכלים הכי משומשים במטבח שלי, כלי אידיאלי לעבודה עם בצק, במיוחד בצק שמרים. כי בצקים אנחנו לא אמורים לקרוע עם הידיים, ועדיף שלא להשתמש בסכין טובה על משטח העבודה. לכן, הקלף מיועד בדיוק בדיוק לעבודה הזו.

אגב, אחרי שמסיימים את העבודה, הקלף הזה הוא גם אידיאלי לניקוי השולחן. חייכם ישתנו מהקצה אל הקצה.



4. קלף פלסטיק לעבודה עם בצק וקרמים:

אני באופן אישי מנסה מאוד לצמצם שימוש בפלסטיק, אבל הכלי הזה הוא רב פעמי ומחזיק לשנים ארוכות, ואתם יודעים מה? התחליף הסיליקוני שלו משמעותית פחות נוח בעיני. גם אותו אפשר למצוא בכל החנויות המתמחות באפייה ובבישול, וגם ברחבי האינטרנט. הוא זול, הוא קטן, והוא אידיאלי להוציא דברים מקערת מיקסר וקערות אחרות. מדובר גם כאן, באחד הכלים הכי שימושיים ובשימוש אצלי במטבח.



5. סכין טורנה או סכין פרינג קטנה טובה:

את הסכין הזו לא צריך בהכרח לקנות בחנות המתמחה בסכינים, תוכלו למצוא סכינים טובות גם, ברוב החנויות המוכרות ציוד אפייה ובישול. הרעיון הוא שתמיד תהיה לכם סכין קטנה וחדה, איתה אפשר לבצע פעולות שמסוכן מידי לבצע עם הסכין הגדולה. לדוגמה, גלעון ופריסה של פירות מסוימים.



6. כוסות מידה:

בפוסט הקודם כתבתי על חשיבותו של משקל דיגיטלי בבית, ואני עומדת מאחורי זה. משקל, זה א"ב. אי אפשר לוותר עליו. אם אתם נכנסים למטבח, תשקיעו במשקל. עם זאת, לאור העובדה שעדיין ישנם לא מעט מתכונים הכתובים בצורה של כוסות וכפיות, אני רוצה לשים סוף לסאגה המתישה הזו של כוסות חד פעמיות, כוסות קפה של מורות וכל מיני יציאות דומות. כוס, כפית, וכף, הן נפחי מידה מדויקים, וכאשר עובדים עם מתכונים המשתמשים בהם, יש להשתמש בציוד המתאים. כוסות מידה נמכרות כסט, לרוב של 1/4 כוס, 1/3 כוס, 1/2 כוס ו-1 כוס. האופן הנכון למדוד כוס, או כל אחד משבריה, הוא להכניס את חומר הגלם לתוכה ולשטח. הכוס לא אמורה להיות בהריון, או בדיאטה, אלא ישרה לחלוטין. כך כנראה שתדייקו לפי דרישת המתכון.



7. כפיות מידה:

בדיוק כפי שכתבתי בסעיף הקודם. כפיות מידה לרוב מגיעות בסטים של: 1/8 כפית, 1/4 כפית, 1/2 כפית, 1 כפית, 1 כף. הדרך הנכונה למדוד בעזרתן, היא למלא אותן בחומר הגלם ולשטח. כך, לדוגמה, אם במתכון כתוב להשתמש ב-1/4 כפית סודה לשתייה, אבל עד היום לא היה ברשותכם סט כפיות מידה, אל תתפלאו שהעוגיות התנפחו ונמרחו בתנור. כן, כן. מדובר במוצר יסוד שעשוי לשנות את האופן בו אתם אופים ומצליחים במטבח.



8. לקקן:

כתבתי לקקן? התכוונתי לקקנים. כי זה מסוג הדברים שלא יכולים להיות יותר מידי מהם בבית. מדובר באחד הדברים הכי שימושיים, נוחים, ויעילים שיש. לרוב, לקקן נכנס גם למדיח, הוא עמיד בחום, ובכנות אפשר לעשות איתו ממש הכל. אני ממליצה על לקקני סיליקון קשים אבל לא מידי, כי חלק מהיופי, זה היכולת שלו ממש "ללקק" את תחתית הקערה מבלי להשאיר הרבה שאריות (אני תמיד צוחקת ואומרת שאהיה אמא רעה, כי אני משאירה את קערת המיקסר נקייה בלי תערובת עוגה ללקק, אז אל דאגה, אתם עדיין יכולים להשאיר למי שלידכם, או לעצמכם קצת בקערה ללקק. זה לא יהפוך את הלקקן לפחות יעיל ונחוץ במטבח!)



9. מטרפה:

אוקיי, אז נניח ואתם בוגרי הפוסט הקודם ובכלל אופים מדופלמים וכמובן שיש לכם מיקסר, ואת כל הכלים שדיברנו עליהם עד עכשיו. הגעתם לסעיף המטרפה, ואתם שואלים את עצמכם - ליאורו'ש, באמאשלך. מה? אז אני אענה לכם: לא צריך להפעיל מיקסר בשביל כל דבר. מטרפה, בדומה ללקקן, היא שימושים, נוחה ויעילה. לדוגמה, נניח שצריך לטרוף ביצים לעוגה בחושה בלי מיקסר? מטרפה. נניח שאתם רוצים להכין פנקייקים? מטרפה. נניח שאתם רוצים להכין קרם פטיסייר? מטרפה. הרשימה הולכת ונמשכת. השורה התחתונה היא כזו - יש גבול למה שמזלג מסוגל או צריך לעשות. נגיד, מקושקשת לאחד? מזלג זה אחלה. לכל השאר, פחות.



10. מברשת קונדיטוריה לא מסיליקון:

אני אצטט רגע את עצמי מהסדנאות שלי - כמו שלא הייתם מציירים ציור בצבעי מים עם מכחול מסיליקון, כך אני מעדיפה שלא להבריש ביצה, חלב, שמנת או סירופ עם מברשת מסיליקון. ההמצאה מובנת לי - היא מחזיקה זמן רב, לא נושרות ממנה שיערות, היא נכנסת למדיח, אינה סופגת ריח וחיידקים. אבל בפועל? היא פחות מוצלחת. קשה יותר לשלוט בכמות שמורחים עם מברשת סיליקון, התוצאה פחות אסתטית, והשימוש פחות נוח.

היום, בהרבה מחנויות הכלים כבר יש מברשות קונדיטוריה עם שיערות. אבל אם לא מצאתם, לא בושה ללכת לטמבוריה, ולהתייעץ לגבי מברשת שלא משירה. אפשר גם להזמין באינטרנט, ובואו אספר לכם סוד. גם אם המברשת משירה, זה לא סוף העולם. זה לא שיער אדם, בואו. זו מברשת שעוברת ניקוי בסבון כלים על בסיס קבוע, וסביר להניח שאיפשהו באפייה השיערה הקטנה הזו תישרף.

אם אתם לא משוכנעים ודואגים מבחינת הניקיון, אני אוהבת להשרות את המברשות שלי במים רותחים עם קצת סבון כלים, בדומה למה שאני עושה עם מברשות איפור. אם המברשת מפתחת ריח או משירה שיער, זורקים וקונים חדשה. זה מוצר זול, ואפשר מלכתחילה לקנות כמה ולא רק אחת.



11. פלטה מדורגת:

יש הרבה פלטות בעולם, ובסופו של דבר אתם תגלו עם מה הכי נוח לכם לעבוד. אבל אני תמיד צריכה לידי פלטה מדורגת קטנה. הכי נוח לי לעבוד איתה בגלל הזווית שלה, היא ממש כמו מכחול או עיפרון בשבילי. אפשר לפזר איתה מלית בקלות, והיא פשוט מושלמת.



12. סקופ גלידה:

אוקיי, אז את זה אני יודעת שלהרבה אנשים אין. אבל אם אתם אוהבים לאפות עוגיות, או קאפקייקס, אתם חייבים סקופ גלידה עם ידית קפיצית. אני משתמשת בה המון, וכמעט אף פעם לא לגלידה. זה הכלי האידיאלי לעוגיות שוקולד צ'יפס, ולמען האמת לרוב העוגיות, וכשאני מנסה להעביר בלילת עוגה לתבנית קטנה כמו קאפקייקס ואפילו אינגליש קייק, לרוב אעשה זאת עם סקופ.



13. מערוך:

בתחילת הסגר הראשון, ייעצתי לאנשים שלא היה להם מערוך לעבוד עם בקבוק יין, עם גליל ניילון נצמד, עם מה שיש בבית. אבל עכשיו אני יכולה להגיד לכם - מערוך זה חשוב וטוב. אם אני צריכה להמליץ? מערוך עץ הוא הפייבוריט שלי. הוא ידידותי לסביבה, הוא נוח לעבודה, הוא יפה, לא יקר, הוא כל הדברים. מערוך זה משהו שמספיק אחד ממנו. לרוב, הוא לא נשבר ונשאר לחיים שלמים.



14. קערות נירוסטה:

תמיד נחמד כשיש קערות נירוסטה בגדלים שונים. הן לא חייבות להיות מנירוסטה, הן יכולות להיות גם מזכוכית, חרס, או כל חומר שאתם אוהבים. אבל קערות נירוסטה לרוב בנויות בצורה המאפשרת לנו לערום אותן אחת על השנייה ולאחסן יחד במקום ייעודי. כמו כן, היא יחסית קלילות, מה שמאפשר להכניס אותן למדיח ולכיור אחת על השנייה מבלי לדאוג שישברו. הן חסינות חום, מה שמאפשר להכין איתן מגוון דברים, בין אם זה משהו שצריך לשים על בין מארי (סיר מים רותחים), או משהו קר.



15. מד ליטר:

אם היה לי שקל על כל מד ליטר מאיקאה ששברתי, אז היו לי היום כמה שקלים. מדי הליטר של איקאה מושלמים מכל בחינה, אבל אני לא חלילה מעודדת אתכם לנסוע לאיקאה רק בשביל מדי הליטר. מד ליטר זה נוח, נקודה. זה גם כלי למדידת נוזלים, אבל זה גם כלי קיבול שמאוד נוח למזוג ממנו. מה שבא בטוב בכל פעם בה צריך למזוג נוזל או ביצים לאט לקערת מיקסר שעובדת, ובאופן כללי, זה נוח ונכון. אפשר להשתמש במדי ליטר מפלסטיק, אבל אני ממליצה לבדוק אם מדובר בחומר חסין חום, כי יצא לי בעבר להמיס בטעות כאלה שלא היו.



16. מסננת קטנה:

היא יכולה להיות גם בינונית, אבל לא מסננת ענקית של אורז או של פסטה. מסננת קטנה, נועדה כדי לנפות כמויות קטנות של קמח, או קקאו, או אבקת שקדים. היא נועדה לפדר עוגות באבקת סוכר או קקאו או אבקות אחרות, היא שם למלאכות עדינות.



17. מיקרו פלאן:

אני לא מכירה תרגום טוב של המוצר הזה לעברית, אבל בגדול מדובר במוט אחיזה עם חורים לגירור. אפשר לגרר בעזרתו גבינה קשה, גרידות הדרים, אגוז מוסקט וכו'.



18. חותכני עוגיות:

תראו זה הולך ככה - אם נתקעתם בסגר או בבידוד עם הילדים אתם בטח יודעים שאפייה זה פתרון טוב. בלי קשר, להכניס את הילדים למטבח זה תמיד רעיון טוב, ובלי קשר, חותכנים זה יעיל לא משנה באיזה גיל אתם. אני ממליצה שתמיד יהיו במגירה לפחות סט של חותכנים עגולים חלקים או סט של חותכנים עגולים משוננים. אם בא לכם להתפרע, יש המון חותכנים מגניבים בשוק, חלקם בנושאים כמו חג המולד, חיות, עונות וכו'. חותכנים זה באמת באמת תענוג צרוף. מלבד עוגיות אפשר להשתמש בהם גם לקישוט עוגות ופאיים.



19. מספריים:

זה אולי נשמע קצת מצחיק, אבל לי יש מספריים השייכות רק למטבח. אלה מספריים שאני משתמשת בהן לפחות אריזות אבל גם לחתוך בצק, בין אם שמרים, בין אם פריך, אני משתמשת בהן כדי לחתוך עשבי תיבול, אני מנקה אותן ואני יודעת שלא נגעו בהן טושים ודבקים וכדומה.



20. קולפן ירקות איכותי:

אני משתמשת בקולפן לא מעט. גם לירקות, גם לפירות, גם לגבינות. תכל'ס? אני מניחה שלכולם יש קולפן בבית. זה שימושי, זה זול וזה אחד הדברים הכי יעילים במגירה. לי יש קולפן נירוסטה אל חלד. אוקיי, אולי לא כולם צריכים קולפן נירוסטה אל חלד, אבל חלודה ואוכל זה שילוב פחות טוב, מה גם, שהוא רחב יותר מהרגיל מה שהופך את העבודה איתו לסופר נוחה. אבל היי, יש לכם קולפן? הכל טוב.




20 פריטים חובה במטבח, וואו. אני מקווה שהפוסט הזה כמו גם קודמו שימושיים לכם, אם יש לכם שאלות על מותגים מסוימים, על אתרים להזמין מהם או על חנויות - אל תהססו. אני כאן. הפרק הבא יתעסק כולו בתבניות. איזה תבניות כדאי שיהיו במטבח? איזה תבניות אקסטרה נחמד שיהיו במטבח? איזה תבניות יש לי וכו'.


1,044 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

טבלת המרות

עוד משחר הזמן, אנשים החליפו מתכונים. איש מערות אחד נתן לאיש מערות אחר את המתכון שלו לבשר הציד ולסלט מעלי ופירות הליקוט של היום. ועוד משחר...

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page